Søg
Close this search box.

WordPress hjemmeside guide

Webdesigner København

Overvejer du at lave en ny hjemmeside i WordPress? Hvis du er så vil jeg sige at du er på det rette spor. En WordPress er nemlig et rigtigt godt valg af CMS. Læs her min komplette WordPress hjemmeside guide til opstart af WordPress. 

Guide WordPress hjemmesider

WordPress har eksisteret i over 14 år og er i dag det største CMS-løsning (hjemmesideplatform) i verden. I begyndelsen var WordPress mere er blogværktøj fremfør et kompetent CMS som det er blevet til i dag. Tiderne ændrer sig, og hjemmesider i WordPress bruges i dag på over 50% af alle hjemmesider der er online – både af bloggere, professionelle hjemmesider til virksomheder og webshops og myndigheder.

I forhold til andre leverandører i dag så udmærker WordPress sig ved at være brugervenligt. Der kan udvikles en række nemme funktioner, som gør udvikling og vedligeholdelse nemt. 

Fordelene ved at vælge en WordPress hjemmeside i forhold til andre CMS løsninger er selvfølgelig mange flere. Nedenfor vil jeg angive, hvad jeg mener er de vigtigste grunde til at vælge WordPress til din ny hjemmeside eller ny webshop. Jeg vil også beskrive, hvad du skal gøre for at komme i gang og begynde at opbygge og installere din ny WordPress hjemmeside.

Hvorfor vælge en WordPress hjemmeside i stedet for de andre værktøjer der findes til at opbygning af hjemmeside?

Her er nogle argumenter til hvorfor der er en god idé at vælge en WordPress hjemmeside;

1, WordPress er gratis, inkl. et stort udvalg af færdige skabeloner og temaer at vælge blandt.
WordPress koster ikke en krone at downloade og installere, og der er mange udviklere der skaber temaer og skabeloner, så du ikke behøver at bekymre dig om du vil finde det rette webdesign, som falder dig i smagen.

2. WordPress hjemmesider er utroligt brugervenlige
Hvis du kan skrive dokumenter i Microsoft Word, ved du allerede, hvordan du opretter indhold i WordPress. Der  findes masser af tilføjelser til WordPress, der kan bruges i stort set af alle og vil gøre din hjemmeside unik, såsom at skabe kontakt formularer eller Facebook integrationer er nemt. Disse tilføjelser kaldes for “Plugins”.

3. En stor eller en lille hjemmeside? WordPress hjemmeside passer begge dele
WordPress er lige velegnet til den personlige blog, webshop eller myndigheds hjemmeside, en WordPress hjemmeside kan bruges til næsten enhver form for hjemmeside. WordPress bruges af disse: eBay, New York times, CNN og Nasa. Forstår du min point? Ikke nogle begrænsninger her.

4. En WordPress hjemmeside er responsive
Med et WordPress  webdesign bliver den hjemmeside, du bygger, automatisk mobilvenlig og responsiv på alle typer smartphones og tablets. Du behøver ikke at lave flere variationer af din hjemmeside.

5. Der er masser af gratis hjælp at hente
Da de er så mange der bruger WordPress dagligt tfor at opbygge og vedligeholde deres hjemmesider, der er en enorm mængde af viden i forskellige fora og grupper online, der kan hjælpe med næsten alt. Du kan nemlig nemt lære alt om WordPress via YouTube.

WordPress hjemmeside → Skabe dit eget WordPress websted
WordPress hjemmeside → Skabe dit eget WordPress websted

Hvad koster en WordPress hjemmeside?

Guide WordPress hjemmeside priser, mange spørger mig “hvad koster WordPress”, den gode nyhed er, at WordPress er helt gratis – WordPress koster ingenting. CMS-systemet WordPress er også open source, så du frit kan ændre og udvikle kildekoden i.

Omkostningerne i forbindelse med en WordPress hjemmeside er ofte omkostningerne ved at købe forskellige WordPress tilføjelser og WordPress temaer samt de tilbagevendende omkostninger ved hosting og domænenavne. 

Det faktum, at en hjemmeside i WordPress er open source kilde betyder, at millioner af brugere og udviklere kan skræddersy funktioner til deres WordPress hjemmeside. Mest sandsynligt, den funktion, du leder efter, er tilgængelig for lige præcis din WordPress hjemmeside. Uanset om det er blog funktioner, live chat, lysbilledshow eller endeløse design muligheder, så er WordPress et fantastisk værktøj at opbygge en hjemmeside i. 

WordPress gør søgemaskineoptimering nemt

WordPress hjemmeside guide til hvordan du arbejder med SEO. Hvis du starter en butik midt i ingen mands land, hvor ingen ved, at du eksisterer, er chancerne for succes er små. Men hvis du søgemaskineoptimerer din hjemmeside eller webshop så vil chancerne af blive funder være væsentligt større!

Hvis du er ved at opbygge en webshop i WordPress, er det meget lettere for Google at finde ud af indehold på din WordPress hjemmeside eller WordPress webshop, hvis du optimerer på denne i forhold til SEO. I fortiden, var det umuligt at arbejde med søgeord optimering uden at vide grundlæggende HTML (sprog for hjemmesider), men med forskellige WordPress plugins er det nu nemmere end nogensinde at “seo-optimere” din hjemmeside.

WordPress gør en masse af arbejdet helt af sig selv ved at blive designet på en måde, som Google foretrækker, med du kan bruge dig af plugins som Yoast SEO eller Rank Math for at så lidt hjælp på vejen og ikke mindst et godt overblik. Jeg bruger mig selv af Rank math. 

Download Rank math til din WordPress hjemmeside her

Download Yoast SEO til din WordPress hjemmeside her 

WordPress hjemmeside Guide → Skabe dit eget WordPress webshop

Hvor starter jeg med opbygning af WordPress hjemmeside?

Trin 1: Find og registrer et domænenavn, og vælg en webvært god host

For at din hjemmeside skal være synlig på internettet, skal du:

  • Have et domænenavn (f.eks. silverbeerg.com eller annesblog.dk).
  • En host (hvor din WordPress hjemmeside er placeret på en server ved).
  • WordPress er gratis at downloade og installere, men et domænenavn med .dk koster ca. 50 kroner om året ved DK-hostmaster.

Hvis du ejer dit domænenavn, ser din WordPress hjemmeside meget mere professionel og giver en større tillid, end hvis det er på, for eksempel silverbeerg.hjemmeside123.dk.

Ved at betale for hosting, er du også garanteret at din WordPress hjemmeside ikke er nede til og og fra, og at de vil ku tage sikkerhedskopier med jævne mellemrum, hvis noget skulle ske med deres server, hvor din hjemmeside er placeret.

Hvor kan jeg købe hosting og domænenavn til min WordPress hjemmeside?

For du går i gang:

Hvis din hjemmeside er til din virksomhed, er et domænenavn, der matcher virksomhedens navn eller produkt, du de sælger en fordel, det giver tillid og ser professionelt ud.
Hvis du ønsker at oprette en personlig hjemmeside som freelancer eller en blog, kan det være perfekt med dit navn. F.eks. annalarsen.dk eller som mig mit efternavn silverbeerg.com, jeg har valgt .com fremfor .dk da jeg ikke vil begrænse mig til kun Danmark, men hvis du på forhånd ved at du kun vil være i Danmark så er et .dk domæne til at foretrække.

At finde en god host kan du gøre via Google, for at finde ud om hvem eller hvilken host der er bedst kan du igennem sociale grupper på f.eks. spørge om deres oplevelser om de forskellige udbydere eller så kan du læse anmeldelser på f.eks. trustpilot. Du skal også tage stilling til om det er vigtigt for sig at din host (server) skal være hurtig og hermed betale mere for dette eller om det er tilstrækkeligt med en billigere og lidt langsommere server.

Jeg har prøver nogle forskellige hostingselskaber og for nybegyndere så vil jeg mene at one.com er den bedste, selvom at simply.com også fungerer fint. Du kan købe både host og domænenavn ved dem inkl.. mailsystem.

Trin 2: Installere og konfigurere WordPress til din hjemmeside

Når du har købt dit domænenavn og valgt en host, er der nu tid til at opsætte din hjemmeside i WordPress. Både simply.com og one.com tilbyder en nem og hurtig “one klik WordPress installation”. Som du med stor fordel kan bruge. Men hvis du valgt en WordPress installation som du selv skal installere er det lidt mere kompliceret.

Sådan installerer du en “one-klik WordPress installation”

  1. Log ind på din host.
  2. Gå til kontrolpanelet.
  3. Kig efter WordPress eller deres ikon
  4. Vælg dit domænenavn, hvor du vil installere WordPress.
  5. Vælg at installere WordPress og følge vejledningen.
  6. Blokkere for søgemaskiner, kun hvis du ikke vil være synlig på for f.eks. Google
 

Hvis du ikke kan finde disse trin eller “one-klik WordPress installationen”, kan du kontakte udbyderens support eller søge efter deres hjælp og supportsider for at få hjælp der igennem.

Manuel installation af WordPress Guide

Hvis din udbyder ikke har en one-klik WordPress installation, er du nødt til at installere WordPress manuelt.

Download WordPress kan du finde det her: Download dansk version af WordPress

  1. Kontrolcenteret
    Før du går i gang med WordPress installationen er du mange gange nødt til at oprette en database. Log ind til kontrolcenteret, og tryk på Database i menuen i toppen. Vælg derefter Opret ny database. Giv databasen et navn (f.eks annesblog), og tryk Opret Database.
  2. Upload derefter WordPress filerne til dit webhotel via FTP. Hvordan du opsætter FTP kan du blandt andet læse om i denne guide.  Du kan finde meget mere information om forskellige FTP programmer under Opsætning af FTP.
  3. Opsætning af WordPress. Brug en browser til at gå ind på mappen hvor du har uploadet WordPress. Du vil blive informeret om at der ikke er en wp-config.php-fil installeret. Du kan lave en gennem webinterfacet ved at trykke på knappen.
  4. Udfyld derefter felterne med din database information (som du kan finde under login oplysninger uden for den database du lige har oprettet). Husk at angive den korrekte adresse under database host . Så er du færdig, og kan begynde med at bruge WordPress
 

Du er færdig med din WordPress installation!

Tjek med hostingselskab, før du vælger at opsætte din hjemmeside med dem, så de har et one-klik WordPress installation, det sparer dig en masse arbejde med konfigurationen ovenfor som for den uvane er meget kompliceret.

Vælg tema eller skabelonen til din nye WordPress hjemmeside, (eventuelt også en page builder)

Efter installationen af WordPress på dit domæne, vil du se WordPress standard tema, som er meget enkelt, men stadigt god nok til at opbygge en WordPress hjemmeside på. Din hjemmeside vil dog komme til at se ud præcist som mange andre hundredtusindvis af bloggere.

Det er der sjovt: Det jeg personlige synes er sjovest med WordPress hjemmesider og at arbejde med webdesign er alle de tusindvis af temaer og skabeloner som medfølger WordPress, der er gratis, med også de du kan købe til.

Sådan finder du et designtema, der passer til dig

Log på WordPress-kontrolpanelet

Logge ind på dir WordPress kontrolpanel og gå ind under udseende og vælg tema. Her finder du flere instruktioner om hvordan du finder et nyt tema.

Installere temaer i WordPress

Når du har fundet det perfekte tema til dit websted, skal du blot klikke på “installer” og derefter klikke på “aktivér” for at udløse temaet.

Installer nyt tema til din WordPress hjemmeside

VIGTIGT: Du kan ændre temaer præcis, som du vil, uden at påvirke dine eksisterende opslag eller sider. Det eneste, der ændrer sig, er designet.

Sådan oprettes indhold og tilføjes nye sider i WordPress

Men dit nye tema installeret, WordPress er klar til at oprette din hjemmeside indhold. Lad os hurtigt gennemgå de grundlæggende funktioner:

Oprette og redigere sider

Du vil sikkert oprette en “Om virksomheden” eller en “Kontakt os” side (disse sider vil jeg altid oprette og sætte dem i menuen).

Klik på “Sider” i menuen til venstre i WordPress-kontrolpanelet, og klik derefter på “Opret ny”.
Du kommer til en side, der ligner det, du er vant til, i f.eks. Du kan uploade og tilføje billeder m.m.
Når du er færdig, skal du klikke på knappen “Publicer” til højre, og hvis du har foretaget ændringer, kaldes knappen “Opdater”.

Føje sider til dit side hoved (menuen)

Hvis du vil føje den nyoprettede side til menuen på startsiden, skal du gøre følgende:

Klik på “Udseende” og derefter på “Menuer”.

Find din side i feltet “Sider”, og markér afkrydsningsfeltet, og klik derefter på “Føj til menu”

I dette område kan du også oplade logo og favicon (den lille ikonen men ser på en fane).

Oprette indlæg som en blog i WordPress hjemmeside guide

Hvis du ønsker at oprette en blog på dit websted, “Post” er, hvad du ønsker at skrive, og du kan oprette forskellige kategorier for forskellige stillinger. For eksempel, hvis du ønsker at oprette en kategori, som du kalder “Blog”, du opretter det i menuen til højre for stillingen og bogen i kategorien, og derefter stillingen tilhører kategorien “Blog” er det naturligvis muligt at tilføje et indlæg i flere kategorier.

Sådan gør du:

A. Opret en kategori ved at klikke på “Indlæg” og derefter klikke på “Kategori”.

Eller..

B. Opret dit indlæg for at klikke på “Indlæg” og derefter “Opret ny”. Når du er færdig, skal du tilføje indlægget i de kategorier, som det skal tilhøre.

Hvis du vil, kan du føje kategorier eller indlæg til menuen på samme måde, som du tidligere har føjet en side til menuen.

Opret WordPress kategorier

Ændre almindelige og praktiske indstillinger i WordPress
Her vil jeg gå gennem nogle grundlæggende ændringer, der er gode at gøre for at få et komplet sæt WordPress.

Ændre navn og beskrivelse på din WordPress hjemmeside guide

Din WordPress hjemmesides titel forklarer, hvad din WordPress hjemmeside handler om, og det er også en stor del af, hvordan søgemaskiner som Google opfatter din hjemmeside og hvad din WordPress hjemmeside handler om, og hvordan du efterfølgende bliver placeret i søgeresultaterne. Så tænk grundigt over, hvad din WordPress hjemmeside skal kaldes for. Dette gælder også alle dine sider og indlæg. Som jeg tidligere nævnt kan du bruge en SEO plugin til dette.

Du skal sørge for at bruge unikke titler på de forskellige sider på din WordPress hjemmeside For eksempel har jeg valgt at navngive denne side “Freelance Webdesigner ⭐ UI & UX Hjemmeside design “.

Hvis du vil se din hjemmesides navn, skal du holde markøren over fanen på din WordPress hjemmeside

Hvis du vil ændre din hjemmesides titel, skal du klikke på “Indstillinger” og derefter på “Generelt” i menuen til venstre og udfylde felterne:

Ændre sidetitel
Ændre beskrivelse

Disse ting som jeg lige har beskrevet er de absolut vigtigste ting som du skal gøre før at komme i gang med din WordPress hjemmeside. Men faktum er at der findes tusindvis af muligheder og tilføjelser indenfor WordPress som ikke bare lige et til at få ned i en artikel. Det er lige præcis derfor jeg tilbyder kurser og WordPress support. 

Hvad er en WordPress plugin (tilføjelse)?

Tilføjelser/plugins til WordPress, der er skabt til at udvide og tilføje særlige funktioner til din WordPress hjemmeside, der ikke oprindeligt er tilgængelige i standard versionen af WordPress.

De hjælper dig med at oprette din hjemmeside med præcis den funktionalitet, de ønsker, uden at du behøver at programmere alt selv.

I dag er der er over 30000 tilføjelser til WordPress at vælge imellem, så den funktion, du leder efter, er sandsynligvis tilgængelig, hvis du søger efter det. På silverbeerg.com bruger jeg mig af F.ek.s Elementor Pro pagebuilder og tredje part widgets der passer til denne page builder. For at gøre min hjemmeside hurtigere så bruger jeg mig også af et plugin der hedder “WP Rocket”. 

 

Har du brug for hjælp med en WordPress hjemmeside?

Uanset om du kun har brug for lidt rådgivning eller ønsker hjælp af en webdesigner til webdesign og opsætning af en WordPress hjemmeside så kan jeg hjælpe! Hvis du ønsker en pris på en hjemmeside, så kan du med fordel bruge min prisberegnere ny hjemmeside og her fra få et fast tilbud på det som du har brug for hjælp til. 

Læs mere: Hvem laver gode hjemmesider 

WordPress blog og hjemmeside → Skabe dit eget WordPress webshop

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

S. Silverbeerg
Amager Strandpark
2300 København S
T. 24 25 65 68

Sara Silverbeerg webdesigner og SEO nørd

Udfyld formularen & jeg vender tilbage til dig