Søg
Close this search box.

Hvilket CMS skal jeg vælge?

curlicue (1)

Der er utallige CMS at vælge imellem, når du har brug for et nyt websted / webshop, og det kan være svært at træffe det rigtige valg. Jeg er selv er WordPress-fan  hele vejen ud i fingerspidserne, dette fordi at jeg synes at det er nemt at lære og det er nemt at finde informationer og viden omkring WordPress. Til dig der er usikker op om WordPress også lige er noget for dig, så har jeg her samlet de vigtigste info om de forskellige populære CMS der findes i dag.

Hvad er et CMS og hvad betyder forkortelsen CMS?

CMS er en forkortelse til content management system. Flere af de mest populære CMS har alle deres helt egne unikke funktioner og egenskaber til at definere dem. Derfor kan det virke ret forvirrende at tage en god beslutning. I sidste ende handler det om at være i stand til at matche ens virksomhed, dens identitet og behov med et passende CMS.

Mit personlige favorit CMS; WordPress:

WordPress er uden sammenligning verdens største open source CMS. WordPress er i øjeblikket det foretrukne CMS på ca. 60% af alle open source-websteder. Det er noget, der er næsten optimalt for de brugere, der har brug for en platform til blogging og e-handel. WordPress har også en ekstremt brugervenlig grænseflade. Jeg har prøvet nogle forskellige CMS men vil altid anbefale WP fremfor de andre. Jeg er så glad for at arbejde i WordPress og har derfor udelukkende valgt at tage mig af projekter levet i WordPress.

WordPress er et fremragende CMS, der altid bliver innoveret på. F.eks. Oprettes der konstant nye plugins, der kan øge mulighederne for at udvikle og udvide sit websted. Det er nemt at downloade de forskellige plugin-udvidelser, såsom pagebuilder Elementor eller SEO-værktøjet Yoast (jeg har dog gået over til Rank Math). Fra tid til anden kan du dog opdage, at visse plugins ikke længere er kompatible, når en ny version af WordPress bliver tilgængelig.

Et CMS der fungerer fint til fx en blog; Joomla:

Joomla er, ligesom WordPress, et CMS, der udmærker sig ved at have en fremragende grænseflade. Joomla har også en fleksibel frontend-del, der let kan tilpasses ens behov. Joomla er også et godt værktøj til at køre en blog, portefølje eller hjemmeside.

Hvis sikkerhed er højt prioriteret, er Joomla et godt valg, da der er regelmæssige nye programrettelser og opdateringer, der holder den så sikker som muligt. Flere vil karakterisere Joomla som det gyldne middelværdi mellem WordPress og Drupal. Det skal nævnes, at Joomla netop har vundet CMS Critic Awards i kategorien bedste gratis CMS.

Drupal, et lidt mere kompliceret CMS

Drupal er et af de bedre CMS-systemer på markedet i dag. Det er et open source-system, som mange vil synes er lidt mere kompliceret end for eksempel WordPress og Joomla. Drupal bruger omfattende brug af deres såkaldte moduler til at bygge websteder i. Modulerne giver dig mulighed for at opbygge, skræddersy og konfigurere alt ned til små detaljer.

Et “her og nu” CMS; Magento

Hvis du har brug for en “her og nu” e-handelsløsning, kan Magento være et godt valg. Det er et CMS, hvor du hurtigt og effektivt kan oprette og oprette en webshop. Dog kan du ende med at betale dyrt for en masse premium-funktioner, hvis den gratis open source-del ikke er tilstrækkelig.

PrestaShop en webshop løsning

Hvis du har brug for en webshop, der kan håndtere en masse produkter og en betydelig mængde data, er Prestashop også et godt valg. Prestashop udmærker sig som en intuitiv og brugervenlig CMS, hvor bl.a. SEO er vigtigst. For at opnå en god SEO-værdi med Prestashop er det vigtigt, at ens produktkategorier, sider og produkter er ajour. Her skal du være opmærksom på, at alle sider og undersider har unikke metabeskrivelser og sidetitler. Hvis du sørger for, at du har kontrol over dette, giver du dig selv de bedste betingelser for succes.

Wix, begrænset CMS,men fungerer

Hvis man går med et ønske om selv at bygge og vedligeholde sin egen hjemmeside uden at skulle vente på et webbureau som i øvrigt koster dig penge hver gang du sender dem en email, så er det fuldt forståeligt hvorfor et produkt som Wix er tiltalende. Utrolig begrænset
Som ejer af en Wix hjemmeside må man acceptere at man har købt sig ind i et meget begrænset system. Idet, man kan bygge hjemmesiden uden at kode, så kan man heller ikke gøre brug af kode til at tilføje ekstra funktionalitet til hjemmesiden. Udover dette så et Wix hjemmesider både langsomme og ikke seovenlige. 

Så hvilket CMS skal du vælge?

Summa Summarum, hver CMS har sine egne kvaliteter, fokusområder og faldgruber. En god løsning vil i sidste ende matche ens strategi bedst muligt. Jeg vil god til enhver tid vælge WordPress.

WordPress, for eksempel, kan beskrives som det sikre altomfattende valg, hvor du ofte er godt dækket. Det er ikke uden grund, at WordPress er det mest anvendte CMS-system på nettet.

Så er der Joomla, hvis kendetegn er sikkerhed og en fleksibel frontend-del. Joomla har også en grænseflade, der består af elementer, der omtrent minder om visse funktioner i WordPress og Drupal.

Drupal er en god løsning for brugeren, der ser potentialet i en kompleks løsning ala WordPress, hvor de forskellige moduler og plugins gør det nemt at innovere, bygge videre og optimere kontinuerligt.

Magento er en god løsning, hvis du for eksempel har et start-up-firma. Det er også et godt valg til komplekse løsninger, men det vil koste mere.

Sidst men ikke mindst er der Prestashop, som er et rigtig godt valg, hvis du har brug for et CMS, der kan håndtere store og komplekse webshops. Prestashop er også et stærkt valg, når det kommer til SEO og ens tilstedeværelse på nettet.

Sådan får du den absolut bedste og billigste professionelle hjemmeside (lavet i WordPress)
laptop-on-the-white-wooden-desk (1)
Picture of Sara Silverbeerg

Sara Silverbeerg

Uanset om du er ny i den digitale verden, eller om du i årevis har knoklet for at opnå de resultater som du dømmer om online uden held, så er jeg overbevist om at jeg kan hjælpe dig og at din kontakt til mig vil være den bedste investering i din personlige virtuelle profil eller i din virksomheds online markedsføring. Mit hjerte banker for webdesign men min kernekompetance er SEO. Men jeg besidder også kompetencer indenfor SOME og nyhedsbreve.  

Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

S. Silverbeerg
Amager Strandpark
2300 København S
T. 24 25 65 68

Sara Silverbeerg webdesigner og SEO nørd

Udfyld formularen & jeg vender tilbage til dig